DIERENAMBULANCE DE RONDE VENEN / AMSTELLAND

ONS BESTUUR

Voorzitter Mevrouw C. Boer
Penningmeester Mevrouw C. Kuijper
Secretaris Mevrouw C. Vermeulen

Het bestuur werkt onbezoldigd.

DIRECTIE

Directeur Mevrouw M.T. Bosman

COÖRDINATIE

Coördinator Mevrouw E. Praag

ONZE MEDEWERKERS

Bij de Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland werken ruim 20 vrijwilligers. Samen zetten wij ons 24 uur per dag, 7 dagen per week in voor de dieren in (medische) nood.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Lees hier verder.

GESCHIEDENIS

Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland is opgericht in 2014 met als doel eerste hulp en vervoer te verlenen aan zieke en gewonde huisdieren, zwerfdieren en in het wild levende dieren na meldingen van particulieren of in opdracht van politie en brandweer.

In de loop van de tijd is ons werkgebied en onze werkzaamheden uitgebreid en omvatten nu ook het vervoeren van een eigenaar met zijn/haar huisdier naar een dierenarts, het begeleiden en adviseren bij het afscheid nemen van een overleden huisdier en het vervoeren van hun overleden dier(en) naar een huisdierencrematorium, begraafplaats of destructie, en hebben we een “honden zoekteam” opgericht voor (buitenlandse) honden die vermist zijn geraakt.

Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland is een stichting, heeft derhalve geen winstoogmerk en is afhankelijk van donateurs, giften en sponsors.

SAMENWERKING

De Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland werkt nauw samen met dierenartsen, opvangcentra, politie, brandweer en andere relevante hulpinstellingen.

DIENSTVERLENING

De Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar. Wij hanteren drie diensten. De dagdienst van 8.00 tot 16.00 uur, de avonddienst van 16.00 tot 22.00 uur en de nachtdienst van 22.00 tot 8.00 uur. Een dienst wordt uitgevoerd met één of meerdere dierenambulances met op iedere ambulance een chauffeur en een bijrijder. Beide zijn opgeleid tot dierenhulpverlener. Alle medewerkers zijn intern opgeleid met een introductiecursus en dieren EHBO­ cursus.

WERKGEBIED

Wij rijden in de gemeentes: De Ronde Venen, Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen en De Stichtse Vecht. Lees hier meer over onze werkgebieden.