HUISDIER GEVONDEN

Huisdier gevonden?

Heeft u een (huis)dier gevonden? Denk u daarbij aan een hond, kat, knaagdier of vogel.

Bel 06-53 31 55 57

HUISDIER GEVONDEN, EN NU?

Zodra wij een huisdier ophalen, controleren wij of het dier is gechipt. Wanneer wij chip-gegevens kunnen aflezen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact op met de eigenaar. Bij dieren waarvan niet direct een eigenaar bekend is, wordt het dier door ons meegenomen en brengen wij het dier naar een dierenopvang.

Op onze Facebook pagina plaatsen wij oproepen over vermiste en gevonden huisdieren.

GEEN EIGENAAR BEKEND

Gevonden huisdieren waarvan géén gegevens van een eigenaar bekend zijn, of als we géén contact met de eigenaar krijgen, brengen wij naar Dierenopvang Haarlemmermeer. Op hun Facebook pagina vindt u een overzicht van gevonden dieren die bij hen zijn binnengebracht.

Bent u uw dier kwijt en herkent u deze in een van hun foto’s of omschrijvingen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT  Hoofddorp
Telefoon: 088-811 34 30
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl
Website: dierenopvang-haarlemmermeer

OVERLEDEN HUISDIER GEVONDEN

Helaas bestaat ook een deel van onze meldingen uit overleden huisdieren.

Zodra wij een overleden huisdier ophalen, controleren wij of het dier is gechipt. Wanneer wij chip-gegevens kunnen aflezen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact op met de eigenaar en begeleiden en adviseren we de eigenaar bij het afscheid nemen van het overleden huisdier.

Bij dieren waarvan niet direct een eigenaar bekend is, wordt het dier door ons meegenomen en in onze koude opslag bewaart. Wij zullen onze database doorlopen of een soort gelijk dier wordt vermist. Als het dier als vermist is gemeld, wordt de eigenaar opgebeld om het dier te komen identificeren.

Het identificeren gebeurt in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, waar het opgebaarde dier wordt neergelegd. In deze ruimte is het ook mogelijk om afscheid te nemen van het overleden huisdier en wensen te bespreken.

Bij overleden dieren waarvan géén eigenaar bekend is, wordt het dier 14 dagen in onze koude opslag bewaart tot een eigenaar zich meldt. Is er na de bewaarperiode nog geen eigenaar bekend, dan worden de overleden dieren naar destructie afgevoerd.