CHIP JE HUISDIER

WAT IS CHIPPEN?

Een chip, of transponder, is een buisje zo groot als een rijstkorrel dat door de dierenarts met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, meestal in de nek. Het inbrengen van de chip (het chippen) is relatief pijnloos voor het huisdier en te vergelijken met andere injecties.
In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit registratienummer worden afgelezen. De chip doet verder niets in uw huisdier. Er zit geen batterij of andere energiebron in.

WAAROM IS CHIPPEN BELANGRIJK?

Ieder jaar lopen in Nederland vele tienduizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Veel van deze huisdieren keren nooit meer terug naar huis. Vaak komen deze dieren terecht in een asiel.

Met een geregistreerde chip is uw huisdier altijd naar huis terug te herleiden.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?

Medewerkers van de Dierenambulance hebben introductielessen gehad van een erkende dierenarts, en zijn gediplomeerd en bevoegd om uw huisdier(en) te mogen chippen.

Elke chip die wij bij een dier inbrengen, wordt ook geregistreerd. Met deze registratie worden uw gegevens direct gekoppeld aan uw huisdier. Dierenambulances of dierenartsen kunnen er dan voor zorgen dat uw huisdier snel weer bij u thuis is.

HANDIG

Wij komen op afspraak bij u langs om uw huisdier(en) te chippen, in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Dit is gemakkelijk voor u en minder stressvol voor uw huisdier.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Vul het onderstaande formulier zo volledig en correct mogelijk in, deze gegevens nemen wij namelijk over voor de registratie van de chip.